Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 12 common:people_all_forms

День Цивільного Захисту в Сербичанському НВК

Date: 12 травня 2021 о 13:15, Refreshed 12 травня 2021 о 13:23
321 view

На виконання Закону України «Про повну загальну середню освіту», Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 «Про День охорони праці», постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» із змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 17.02.2021 № 114, Положення про організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу в установах і закладах освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України 26.12.2017 № 1669, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 23.01.2018 № 100/31552, Плану основних заходів цивільного захисту Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації на 2021 рік, затвердженого наказом Департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 08.02.2021 № 30, наказу Департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 16.03.2021 № 71 «Про проведення місячника з охорони праці, безпеки життєдіяльності в закладах освіти Чернівецької області в 2021 році» та з метою підвищення уваги керівників закладів освіти і профспілкових організацій територіальної громади до створення належних умов праці, навчання, відпочинку, вивчення та використання на практиці правил основ безпеки життєдіяльності, на попередження травматизму та загибелі дітей, дорослих при виникненні різного роду надзвичайних ситуацій, наказу ВО Сокирянської міської ради № 130/0 від 12.04.2021р., з метою практичної перевірки рівня всебічної підготовки закладу з цивільного захисту в закладі освіти 12 ТРАВНЯ відбувся День цивільного захисту.
До підготовки та участі був залучений керівний та командно-навчальний склад цивільного захисту СЕРБИЧАНСЬКОГО НВК, особовий склад невоєнізованих формувань цивільного захисту, весь постійний склад та учні 1-9 класів. Наказом директора закладу освіти від 05.05 2021 року № були визначені цілі та завдання колективу, створений штаб з організації і проведення даного заходу. Штабом була підготовлена вся необхідна документація: план підготовки проведення «Дня цивільного захисту», графік проведення «Дня цивільного захисту», план евакуації і т.д.. До плану заходів були включені виховні години на тему «Про завдання учнів щодо дотримання правил безпеки у даний період». Завідувачем господарства Білоткачем В.Й. було забезпечено необхідним майном проведення заходів «Дня цивільного захисту», підготовлена територія закладу для опрацювання нормативів та проведення змагань, військово-спортивної естафети.
«День цивільного захисту» розпочався урочистою лінійкою. Протягом дня відбувалися спортивні змагання між здобувачами освіти: переміщення по купинах, порятунок людини з палаючого будинку, гасіння вогню піском, перенесення потерпілого підручними матеріалами, проведені класними керівниками відкриті виховні години, на яких відбулися навчання по Алгоритмах дій здобувачів освіти при виникненні надзвичайних ситуацій- природних стихійних лих,пожеж, при виявленні ртуті, при виникненні буревію, урагану,смерчу, дії при захопленні заручників в закладі освіти, дії при вибуху на території школи, дії при надходженні погроз по телефону, при виявленні підозрілого предмета на об’єкті, наданні першої медичної допомоги. Вихованці закладу освіти вчилися власноруч виготовлення прості засоби захисту органів дихання.
Змодельовані дві ситуації: Перша - Евакуаційна комісія ( голова Ладан А.Д. провели евакуацію всього закладу з приміщення за 2,5 хв. За сигналом «Увага всім» (ввідна «Пожежа біля 3 виходу») педагоги вивели учнів за схемами евакуації на шкільне подвір’я, взявши з собою основні документи (класні журнали); друга – виявлення підозрілого предмета на території закладу освіти. Високу підготовленість та практичні дії у разі виникнення надзвичайних ситуацій показали керівний склад цивільного захисту навчального закладу, формування, які чітко діяли за своїм призначенням, педагогічний та технічний персонал школи, учні 1-9-х класів. Організовано і вчасно проведено евакуацію учнів, учителів та всіх працівників закладу освіти відповідно до розробленого в закладі Алгоритму дій щодо виконання вимог та порядку дій населення (персоналу) у разі виникнення надзвичайних ситуацій: - відображені дії командирів ланок; - дії вчителя при отриманні сигналу «Евакуація»; - евакуація через еваковиходи, що розташовані на безпечній відстані від знаходження невідомого об’єкта, на цьому етапі важливим стала робота педагогів-регулювальників Кулик Н.А. та Олійник Т.В.; - робота ланки евакогрупи: члени ланки проводили збір інформації щодо кількості евакуйованих.
Класними керівниками проведені вікторини та організовані перегляди мультимедійних презентацій на тему: «Основи поведінки учнів в надзвичайних ситуаціях» (8-9 кл), «Допоможи собі сам» (Дії населення при надзвичайних ситуаціях)( 5-7 класи), «Безпека на всі 100» (Правила поведінки в побуті) ( 1-4 класи). Олійник В.В. організована виставка літератури з питань цивільного захисту в шкільній бібліотеці. Здобувачами освіти виготовлені стіннівки, плакати присвячені Дню ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ.
Головою комісії, начальником ЦЗ Ладан А.Д., заступником голови –, начальника штабу Марко Л.П.; заступником директора з навчально-виховної роботи Московчук М.Ж. проведенні комбіновані естафети з елементами виконання нормативів, контрольних питань програми «Цивільного захисту».
Основні завдання «Дня цивільного захисту» і об’єктового тренування виконано. Разом із цим виокремились недоліки: потребують оновлення засоби особистого захисту (протигази).
ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ ЗАВЕРШИЛИ ПІДСУМКОВОЮ ЛІНІЙКО, на якій відзначено грамотами кращих, спостережливих, кмітливих та оперативних учнів закладу освіти.

Comments:
Only authorized users can leave comments.