Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 12 common:people_all_forms

Проведення щорічного Всеукраїнського місячника шкільної бібліотеки у Сербичанському НВК 2018/2019 н.р.

Date: 4 лютого 2019 о 09:18
211 views

На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 12.08.2014 №931 «Про проведення щорічного Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек» з метою розкриття потенційних можливостей шкільної бібліотеки, підняття її престижу, привернення уваги вчительської, учнівської та батьківської громадськості до проблем шкільної бібліотеки та популяризації читання в Україні , згідно річного виховного плану роботи з1 по 31 жовтня в Сербичанському НВК було проведено Всеукраїнський місячник шкільної бібліотеки під гаслом «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини» (до 100-річчя від дня народження В. О. Сухомлинського).

Шкільна бібліотека, як обов'язковий структурний підрозділ закладу загальної середньої освіти, є однією з ланок у системі формування творчого учня, найповнішого розкриття його здібностей і нахилів. Залучаючи дитину до читання, сучасна бібліотека не тільки відкриває шляхи до важливих джерел інформації, але й робить значно важливішу справу – сприяє творчій самореалізації особистості.

        На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 12.08.2014 №931 «Про проведення щорічного Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек» з  метою розкриття потенційних можливостей шкільної бібліотеки, підняття її престижу, привернення уваги вчительської, учнівської та батьківської громадськості до проблем шкільної бібліотеки та популяризації читання в Україні , згідно річного виховного плану роботи з1 по 31 жовтня в Сербичанському НВК було проведено Всеукраїнський місячник шкільної  бібліотеки під гаслом «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини» (до 100-річчя від дня народження В. О. Сухомлинського).

Місячник шкільної бібліотеки в школі розпочався з інформаційного повідомлення про план проведення заходів в рамках Всеукраїнського місячника на загальношкільній лінійці.

Бібліотекарем Олійник В.В. в співпраці із педагогічним колективом школи було організовано:

- книжкові виставки   до 100-річчя від дня народження В. О. Сухомлинського – «Василь Сухомлинський – дітям», «Великий педагог,  великий Добротворець», «Його вічний слід на землі». Прослухавши бібліотекаря та розглянувши виставку  учні молодшої ланки познайомилися з біографією письменника та його творчістю.;

 - круглі столи для учнів 5 – 9 класів «Творчість В. О. Сухомлинського – дітям», «Формування, підтримка й розвиток дитячої творчості засобами книги і мистецтва», «Творча особистість – майбутнє нації» на яких учні познайомилися з основними ідеями та практичним досвідом педагога – гуманіста В. О. Сухомлинського.;

-  акцію «Подаруй бібліотеці книгу з власним автографом», метою якої було залучення учнів до життя шкільної бібліотеки та збагачення  її фонду художньою та науковою  літературою .

- з учнями 1 – 4 класів проведено бесіди «Криниця людської мудрості В. О. Сухомлинського»,  «Як виховати  творчого читача?».

З допомогою вчителя образотворчого мистецтва було організовано конкурс малюнків за творами В. О. Сухомлинського на тему «Малюю улюблену казку»

Найактивнішими учасниками місячника, які долучилися до організації та проведення місячника було відзначено учнів початкової школи , та нагороджено подяками  «За активну участь у проведенні Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек».

 Заходи, які відбулися в школі протягом місячника шкільних бібліотек, допомогли досягнути  основного завдання  – залучити молодь до читання, домогтися, щоб книга стала добрим другом, порадником школярів. Діти мали можливість познайомитися з новинками літератури,  усвідомити роль книги в житті людини. Розширити та закріпити знання про відомого українського педагога – гуманіста В. О. Сухомлинського.

Comments:
Only authorized users can leave comments.